WT Möcklö
Uppdaterad:
2012-06-30
kl 20:18
Startsidan

Annika Hektor

 

 

  

Jag skaffade min första golden retriever 1983, och den första labradoren flyttade in 2000. Nu bor det tre labradorer i mitt hus - Minus 10 år, Pussel 5 år och Keela 2 år gammal.
Mitt hunderi började i Sveriges Hundungdom, där jag så småningom utbildade mig till instruktör och höll kurser i många år. Så småningom blev golden-intresset mer inriktat på jaktprov och jaktträning, och med Minus så öppnade sig världen ytterligare och vi fick möjligheten att komma ut och apportera "på riktigt". Jag tillbringar numera höstarna med apportering på större och mindre jakter. Några jaktprov blir det också, jag har startat på både A- och B-prov och det är jättekul!
Jag är just nu jaktprovsansvarig för retriever i SSRK Södras styrelse, är provledare/kommissarie på några jaktprov ibland och dömer då och då på inoff prov och på working test - vilket jag tycker är jättekul!

Johan Heidermar

 

 

Jag heter Johan Heidermar och har sedan slutet på 80-talet jagat, tränat och gått jaktprov med retriever.

Bor tillsammans med min bättre hälft Kristina och vår snart 2-åriga dotter ca 2 mil norr om Karlskrona.

Vår flock består idag av två st labradorer, en som är född -01 och den andre är född -07. Den äldre hunden fick jag mitt SJCH tillsammans med under säsongen 2006.

Är även utbildad provledare i SSRK:s regi samt har ett brinnande hundintresse med fokus på framförallt retrievers och har arrangerat ett antal jaktprov sedan tidigare. 

Apporterar även på större godsjakter under jaktsäsong.

Ska bli väldigt intressant och roligt att se många duktiga förare tillsammans med sina hundar.

Ser helst retrievern i sitt rätta element - på jakt.

 

Claes Blomqvist 

 

Jag heter Claes Blomqvist ”blomman” och är en av de som fått äran att döma er på vårt WT här i Karlskrona. Vi, min fru Rosa och jag bor tillsammans med våra nu tre labbar 10, 3 och 1år på Malmens gård strax utanför Jämjö. Hundar har funnits i våra liv i över 30 år, det började med lydnad, bruks och räddning, för att sedan ca 15 år sen, övergå till spår och jakt där vi är idag. Är sedan några år tillbaka viltspårdomare. Intresserad av att döma och se hundar i arbete. Jag tävlar själv, jagar, samt ställer upp som provledare och när tillfälle ges, med apportör på jakter.

 

Håkan Rilöv

 

Jag heter Håkan Rilöv och bor i Vittsjö, nära den småländska gränsen, tillsammans med mina tre labradorer. Uppväxt, om inte i en hundlåda, så i alla fall med hundar av olika ursprung och andra djur ständigt närvarande.
För 20-25 år sedan kom jaktlabradoren in i mitt liv, först mest som stötande hund på klövviltsjakter, men sedan alltmer som renodlad fågelapportör. Mitt eget intresse har också svängt över från att vara ivrig jägare till att mest gå som hundförare och apportera på olika jakter.

Gert Nordström

 

Jag heter Gert Nordström och har återigen fått möjligheten att döma detta "sommar-WT" och ser fram emot en trevlig dag med duktiga hundar och förare. Bor utanför Landskrona med familjen och våra tre labbar och en springer. Större delen av hösten/vintern jagar och apporterar jag samt håller hundkurser under våren. Jag är aktiv som provledare/kommissarie. Har dömt en del år och tycker alltid det är lika spännande och intressant.

Pierre Andren

Jag har under många år varit aktiv i SSRK södra både som jaktprovssekreterare, styrelsemedlem, provledare, funktionär, dömer C-prov ett antal gånger per år. Har för närvarande 3 jaktlabbar hemma. Jagar och apporterar frekvent under fågelsäsongen i huvudsak på olika gods och gårdar i södra Sverige.